Tuesday, December 6, 2011

ΠΡΟΛΟΓΟΣ




Είπα ν'αρχίσω με δκυό/τρία λόγια που να εξηγούν εν συντομία τον σκοπό τούτου του μπλογκ, όπως τούτος συνοψίζεται που τον υπότιτλο. Κάποια που τα σημεία που ακολουθούν επλίζω να έβρω την ευκαιρία να τα αναλύσω πιο εκτεταμένα σε μεταγενέστερα κείμενα. Για τωρά όμως, εννά είμαι σύντομος, έστω τζιαι με τον κίνδυνο να απλοποιήσω υπερβολικά κάποια πράματα.
Το να γράφεις τζιαι να συνδιαλέγεσαι που μόνα τους έννεν ποττέ αρκετά. Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, αν θέλεις να πείσεις πρέπει πρώτα να πλησιάσεις τες αρχές σου μέσα στο δρόμο για να δεις ποιες ένει κατάμματα. Είμαι πολιτικό ζώο τζιαι ως τέθκοιο διοχετεύω τα πιστεύω μου τζιαι μέσα που πολιτική τζιαι κοινωνική δραστηριότητα. Όμως το γράψιμο, τζιαι ο διάλογος τζιαι ο προβληματισμός που προκύπτουν μέσω του γραψίματος, εν ζωτικά κομμάθκια της κοινωνικής εξέλιξης τόσο των ατόμων όσο τζιαι των συλλογικοτήτων. Εν κάτι που μας βοηθά ούλλους να μάθουμε τζιαι ταυτόχρονα να μεταφέρουμε γνώση, επιχειρήματα τζιαι ιδέες. Τζιαι κυρίως εν απαραίτητες προϋποθέσεις του κάθε αγώνα για την πρόοδο, όσες τζιαι όποιες προοδευτικές αρχές τζιαι να συμπεραλαμβάνει τούτος ο όρος. Για τούτους τους λόγους, εννά δοκιμάζω να αποφεύγω τους αφορισμούς τζιαι τες συνθηματολογίες, υιοθετόντας μια πιο ερευνητική προσέγγιση, ως επι το πλείστον εμπειρική αλλά τζιαι ενίοτε θεωρητική.


Αλλά το μπλογκ έννεν ιδεολογικά ουδέτερο. Όπως τζιαι κανέναν είδος ρητορικής, όπως τζιαι κανένας άνθρωπος. Δαμέ η οπτική γωνία που ακολουθείται εν η ριζοσπαστική αριστερή. Χωρίς τούτο να σημαίνει ότι εν κλειστά τα αφκιά μου σε άλλες ιδεολογικές σχολές τζιαι προσεγγίσεις. Χωρίς να αφήνεται να νοηθεί ότι τούτη η οπτική γωνία εν μια, ενιαία τζιαι αδιάσπαστη. Πολλές φορές, πρέπει να δακκάνεις τζιαι να φκαίνει κόκκαλο που την αυτοκριτική. Μόνον έτσι ανασυντάσσεται ο αγώνας σου τζιαι ξανα-αποκτά νόημαν ο σκοπός σου. Τούτον αναγνωρίζω το. Τζείνο που σημαίνει το 'εν αριστερή', εν ότι η ταξική στράτευση μου (τζιαι του μπλογκ) εν τέθκοια που μέσω της υιοθέτησης της Μαρξιστικής παράδοσης υπερασπίζεται πάνω που όυλλα τα άλλα, τα συμφέροντα τζιαι τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, των κοινωνικών συνόλων που αντιμετωπίζουν εκμετάλλευση τζιαι διάκριση, των υποτελών τάξεων τζιαι τμημάτων της κοινωνίας. Άρα αυτόματα το μπλογκ αποκτά τζιαι κριτική διάθεση, αφού τόσον οι υλικές σχέσεις όσο τζιαι το εποικοδόμημα των χωρών που ζούμε (δηλ. πάνω-κάτω των φιλελεύθερων καπιταλιστικών συστημάτων) εν τέθκοια που ταπμπελώνουν την αριστερή προοπτική ουτοπική τζιαι αναχρονιστική.
Όσον αφορά στην γλώσσα, σκοπεύκω να γράφω στα Κυπριακά, στη δημοτική τζιαι στα Αγγλικά, ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο στοχεύκει κυρίως το κάθε κείμενο. Όμως εννά αναδημοσιεύκω τζιαι κείμενα/αποσπάσματα που κείμενα άλλων, τζιαι εννά βάλλω τζιαι λλία τραούθκια τζιαι ποιήματα μέσα-μέσα.

Ελπίζω να τα λαλούμε συχνά, τζιαι δαμέ τζιαι αλλού.

3 comments:

  1. Καλωσόρισε το μπλογκ σου σύντροφε.
    Είμαι σίγουρος πως έχουμε να μάθουμε πολλά τζιαι που τα κείμενά σου.

    ReplyDelete
  2. Καλοτάξιδος!
    Τζιαι καλή πορεία προς τ' αριστερά!

    ReplyDelete
  3. Να στε καλά. Ότι καλύτερο τζιαι σε σας.

    ReplyDelete